Gitaarspeciaalzaak Guitarreria Top
naar start naar assortiment naar internetwinkel opruiming, aanbiedingen en extra korting naar informatie pagina's naar contactinformatie
Gitaarspeciaalzaak Guitarrería Assortiment

Assortiment

Niet alle modellen worden op onze site getoond met foto's en specificaties.
Ons volledige klassieke assortiment vindt u bij "Overzicht/Op Prijs".

Spaanse gitaren
De CASTILLA-instrumenten uit het atelier van Jaíme Castilla vormen de kern van ons assortiment. Instrumenten van hoge kwaliteit; perfect afgewerkt, traditioneel Spaans ambachtswerk en, als belangrijkste, een uitgebalanceerde klank. Een kleinschalig familiebedrijf maakt onze Falú-gitaren: handbouw voor een aantrekkelijke prijs.
Madrigal-gitaren is een exclusief merk van Guitarreria. Ze worden gefabriceerd in het Verre Oosten. Door de goedkopere arbeidskosten is er bijzonder veel aandacht besteed aan de afwerking. Prachtige gitaren voor een bijzondere prijs.

Kindergitaren
Gitaren met een kleinere mensuur (snaarlengte), een verwaarloosd gedeelte van het assortiment in de reguliere muziekhandel, zijn in onze winkel ruim vertegenwoordigd. Wij vinden deze gitaren wèl belangrijk omdat een passend, vooral niet te groot instrument van wezenlijk belang is voor goed gitaaronderwijs en het slagen daarvan. Wij hebben ze te kust en te keur en garanderen een zorgvuldige begeleiding en goed advies.

De betere gitarist
Verder treft U in onze winkel zo'n 20 modellen uit handbouwateliers met zeer oude familietradities, zoals: Ricardo Sanchis waar inmiddels drie generaties lang gitaren worden gebouwd en de kwaliteitsgitaren uit het atelier van Antonio Picado.

Staalsnarige akoestische gitaren
We hebben de serie van Madrigal-Guitars in de winkel. zo'n 20 modellen: folk, semi-akoestisch, jumbo en natuurlijk de western dreadnought gitaar. Alles met of zonder cutaway, piezo-element etc. Natuurlijk ook op deze gitaren onze exclusieve afstelservice waardoor elk instrument optimaal bespeelbaar wordt. Een zéér belangrijke toevoeging aan de meestal wat zwaarder spelende staalsnarige gitaren. 
En niet te vergeten, de nieuwe collectie van Galerie. Prachtige akoestische gitaren met een all-solid klankkast en B-Band of Fishmann electronica, voor een zeer vriendelijke prijs.

De prijs
Het is ons standpunt dat een gitaar voor een beginnend gitarist niet duur hoeft te zijn. Echter, een minimale basiskwaliteit is natuurlijk vereist. Dit houdt in dat het bovenblad niet uit triplex mag bestaan maar uit massief klankhout, wat betere akoestische eigenschappen heeft. De hals moet van hardhout zijn en de toets van zeer hard hout, palissander of bij voorkeur ebbenhout. En de constructie van de hals aan de kast moet de constante spanning van de snaren langdurig kunnen weerstaan. Dergelijke instrumenten zijn in ons assortiment al vanaf € 245,-.
Vanaf dit basismodel leveren wij elke gitaar af met gratis afstelservice. (Zie "> Informatief > Afstelservice < ").
Staalsnarige gitaren met een massief bovenblad hebben we ook vanaf €245,-.

 

gevolgd pad: assortiment <